Tuesday, December 18, 2012

Premiile "Mihai Botez" 2012


Ieri, 17 decembrie, la Şcoala gimnazială "Mihai Botez" (Şcoala nr. 87) din Bucureşti a avut loc  festivitatea de decernare a premiilor "Mihai Botez" pentru anul 2012. 
Înscriindu-se într-o tradiţie inaugurată cu mai mulţi ani în urmă de doamna Viorica Oancea, sora matematicianului şi disidentului anticomunist Mihai Botez, sprijinită îndeaproape de conducerea şcolii, evenimentul a avut drept scop premierea celor mai buni elevi, care s-au remarcat prin rezultate excepţionale  la învăţătură, dar şi printr-o conduită menită să-i recomande drept exemple.
Ca în fiecare an, selectarea celor mai merituoşi elevi nu a fost o sarcină tocmai uşoară, mulţi dintre aceştia remarcându-se prin rezultate foarte bune la disciplinele studiate. 
De la dreapta la stânga: Dna. director adjunct Netty Roman, 
premianţii Raluca Alexandra  Mocanu şi Daniel Rafa (cu diplome),
dna. Viorica Oancea şi dna. Ermona Zaharian
Laureaţi ai premiilor "Mihai Botez" pentru anul 2012 au fost desemnaţi Raluca Alexandra Mocanu, pentru disciplina limba engleză, şi Daniel Rafa, pentru disciplina matematică. 
Premiile au fost înmânate de doamna Viorica Oancea, în prezenţa doamnei director adjunct Netty Roman, a doamnei Ermona Zaharian, cunoscut pedagog, a Anei-Maria Cătănuş, dar şi colegilor celor doi laureaţi
Vizibil emoţionaţi, cei doi premianţi au împărtăşit celor prezenţi o parte din planurile lor de viitor. Daniel, un adolescent sigur pe el, visează să devină medic stomatolog, în vreme ce Raluca, o domnişoară delicată, pasionată de limba engleză, meditează încă la cea mai potrivită alegere pentru ea. Deşi diferiţi, ambii au toate datele pentru a reuşi: sunt muncitori, studiază intens şi, mai ales, pun pasiune în ceea ce fac.
În ecuaţia succesului acestor elevi trebuie să amintim însă şi rolul şcolii, al profesorilor care-i pregătesc pe aceşti copii şi pe alţii ca ei. Faptul că există elevi care reuşesc sa-şi atingă şi să-şi depăşească potenţialul se datorează în primul rând profesorilor care-i descoperă şi care le hrănesc setea de cunoaştere. Iar la şcoala "Mihai Botez" există cu siguranţă astfel de oameni. Doamna director adjunct Netty Roman se numără fără îndoială printre aceştia.
Apoi, atunci când profesorilor li se alătură oameni din afara şcolii, dornici să-şi ofere sprijinul, reţeta succesului se mai îmbogăţeşte cu un ingredient.
Ca în fiecare an, premiile Mihai Botez au ajuns la unii dintre cei mai buni elevi ai şcolii 87. Şi tot ca în fiecare an, evenimentul a oferit prilejul evocării personalităţii patronului spiritual al şcolii, matematicianul Mihai Botez.
Într-o lume care-şi găseşte tot mai greu reperele corecte, Mihai Botez poate oferi un model de  urmat, prin calităţile intelectuale, prin evoluţia profesională şi, mai ales, umană. 
În fapt, acordarea premiilor "Mihai Botez" reprezintă o punere în practică a unuia dintre crezurile matematicianului român: Excelenţa merită şi trebuie să fie răsplătită!



No comments:

Post a Comment